Moltes vegades no en som conscients, però una bona part dels aliments que consumim són fermentats: el pa, el iogurt, la xucrut, les olives, els alcohols (vi, cervesa...), el vinagre, el kombutxa, el tamari (salsa de soja) i, fins i tot, les anxoves o els embotits. El desconeixement dels processos d’elaboració que hi ha darrere d’aquests productes ens desconnecta de la vida microscòpica que ens envolta i ens fa més difícil entendre’n la importància i l’omnipresència.
L'objectiu de l'Àlex (microorganismes.com) és visibilitzar l’invisible i acostar aquests processos i tècniques a tothom. És per això que avui ha vingut a la nostra classe: per parlar-nos de la fermentació i i posar-la en a la pràctica fent xucrut (col fermentada amb sal).
Fins a final de curs no podrem provar el xucrut que hem elaborat perquè els microorganismes estan treballant. Tot i així, l'Àlex ens n'ha portat una mica per poder-lo tastar!
No hay comentarios:
Publicar un comentario